3 små gaver

3 alternative idéer til gaver, du kan putte i pakkekalenderen

Der er mange muligheder, når det kommer til at finde gaver, du kan putte i pakkekalenderen. Ikke desto mindre, så gør det bare udvælgelsesprocessen sværere, når der er så meget at vælge mellem. Her får du derfor en række gode idéer, som kan inspirere dig til at tænke i andre baner.

1: Gaven behøver ikke at være lille

Selvom det er fristende at putte små gaver i en pakkekalender til børn, så behøver det ikke at være sådan. Du kan sagtens vælge nogle større og mere betydningsfulde gaver, selvom der venter en gave under hver låge gennem hele december. Det handler blot om at tænke i andre baner, end du er vant til.

Først og fremmest er det ofte muligt at finde ting, som foræres gratis væk på de sociale medier eller Den Blå Avis. Det kan være alt fra et legestativ til haven til mindre ting som legetøj, børnene er blevet for gamle til. Det gode er, at børns legetøj bliver uinteressant, i takt med at de vokser, og derfor kan de sagtens skifte hænder.

2: Gaven må gerne være en oplevelse

Du skal naturligvis ikke vælte budgettet, når du finder gaver til pakkekalenderen. De dyreste gaver bliver gemt til juleaften, men det betyder ikke, at du ikke må vælge nogle gaver, der er lidt mere interessant end et stykke slik – selvom børnene naturligvis også skal forkæles med noget sødt til ganen, når nu det er jul.

Men opfordringen er, at du ikke nødvendigvis behøver at vælge fysiske ting som gaver. Du kan også vælge en spændende oplevelse – eksempelvis en tur i Zoologisk Have eller noget andet, som barnet godt kan lide at lave. Det kan være noget så simpelt som en fisketur, så længe det imødekommer barnets interesseområde.

3: Et nyt spil til konsollen

Hvem elsker ikke at spille konsol? Det gør de fleste børn, medmindre de da foretrækker at spille spil på tablet’en. Derfor kan du score nogle billige point hos familiens yngste medlemmer, hvis du vælger at forære dem et nyt spil eller et gavekort til App Store, Google Play eller den markedsplads, hvor de køber spil.

Der er mange muligheder, men det er en god idé at vælge et spil, som henvender sig til børn i den aldersgruppe, som netop dit barn har. Der er flere spil, som er ganske harmløse, men husk på, at mange spil også har indbyggede funktioner, der giver barnet mulighed for at foretage dyre tilkøb – og dét er værd at være opmærksom på.